Kā iesālīt speķi sīpolu mizās: vienkārša recepte, kas jums noteikti ir jāzina

Ir daudz veidu, kā pagatavot mājās gatavotu speķus.

Viens no vienkāršākajiem ir izmantot sīpolu mizas. Šī metode palīdz iegūt garšīgu un aromātisku uzkodu.

Sastāvdaļas, lai pagatavotu 1 kg speķa

2 saujas sīpolu mizas

1 l ūdens

3 lauru lapas

200 g sāls

2 ēdamkarotes cukurs

4 smaržīgie pipara zirņi

3 ķiploka daiviņas

Pagatavošanas process

Sīpolu mizas ir jānomazgā, un tad tās kopā ar pārējām sastāvdaļām pievieno katlam ar ūdeni.

Tiklīdz šķidrums sāk vārīties, var pievienot gabaliņus speķa.

Lasi vēl: Kāpēc pieredzējušas saimnieces sajauc etiķi ar zobu pastu: ne visi par to zina

Viss katla saturs jānoved līdz vārīšanās temperatūrai un uz lēnas uguns jāgatavo vēl 20 minūtes.

Tad, kad speķis atdziest, tas uz 12 stundām jāieliek ledusskapī.

Pēc tam produktu var izņemt.

Speķis ir jāizžāvē un jāiesmērē ar garšvielu un sasmalcinātu ķiploku maisījumu.

Pēc tam produktu var ietīt plēvē vai maisiņā.

Gatavos speķus labāk uzglabāt saldētavā.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment